Türkçe Konuşma Kulübünde İlk Ders Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Astana Yunus Emre Enstitüsü, Nazarbayev Üniversitesi öğrencilerine yönelik ders dışında Türkçe konuşma becerilerini geliştirmeleri için düzenlenecek “Türkçe Konuşma Kulübünü” açtı.

Nazarbayev Üniversitesinin çeşitli bölümlerinden öğrencilerin katıldığı Türkçe Konuşma Kulübünün açılışını Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yulay Şamiloğlu ve Astana Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Almagül İssina gerçekleştirdi.

Nazarbayev ve Lev Gumilev Avrasya Milli üniversitelerinden gelen talep üzerine konuşma kulübü açtıklarını belirten İsina, Mayıs ayına kadar devam edecek kurslarla öğrencilerin dersler dışında da Türkçe becerilerine katkıda bulunmak istediklerini dile getirdi.

Nazarbayev Üniversitesi Kazak Dili ve Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Yulay Şamiloğlu ise üniversitede İngilizce ve Kazakça eğitim veriliyor olmasına rağmen Türk dünyasındaki her dilin daha da geniş çapta öğrenilmesini istediklerini ve Türkoloji bölümü öğrencilerinin Türkçelerini geliştirmelerini desteklediklerini dile getirdi.

Bahar dönemi boyunca her hafta düzenlenecek olan kulüp faaliyetinde öğrenciler yemek kültürü ve sanatının yanı sıra, spordan sağlığa farklı alanlarda onlarca konuda konuşarak hem Türkiye ve Türk kültürünü yakından tanıyacak hem de Türkçelerini geliştirme imkânı bulacaklar.