Kazak Çocukların 23 Nisan Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla T.C. Astana Büyükelçiliği ve Astana Yunus Emre Enstitüsü tarafından Büyükelçilik binasında tören gerçekleştirildi. Törene, Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Büyükelçilik mensupları ve Yunus Emre Enstitüsü personellerinin yanı sıra “SOS” Çocuk Köyü ve “Nurlı Jürek” Çocuk Yurdu ve Rehabilitasyon Merkezinden çok sayıda çocuk katıldı.

Büyükelçi Nevzat Uyanık, çocukları selamlamasının ardından yaptığı konuşmada, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemine vurgu yaptı. Konuşmasının ardından koltuğunu Astana Yunus Emre Enstitüsü tarafından açılan Türk Halk Dansları kursu çocuk grubu öğrencisi Laura Aldabergenova, “Nurlı Jürek” Çocuk Yurdu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Adilet Jaksılık ile Nabi Temeşov’a bıraktı. Büyükelçi koltuğuna oturan Kazak çocuklar da bu güzel jestten dolayı teşekkür ederek, güzel dileklerde bulundular.

Program, Türk ve Kazak Milli Marşları çalındığı resmi kutlamanın ardından kültür etkinlikleriyle devam etti. Astana Yunus Emre Enstitüsü Türk Halk Dansları kursu çocuk grubunun sunduğu “Çiftetelli” dansının ardından “Nurlu Yürek” Çocuklar Yurdu öğrencileri Adilet Jaksılık ve Sergey Babçenko, “Köktem” ve “Oduvançik” adlı şiirleri, “SOS” Çocuklar Yurdunun öğrencileri Adelina Musina, Artyom Duvanov ve İslam Turdiyev “Kirkoymaz,” “İrtış” ve “Nyanya” şiirlerini seslendirdiler. Program, “Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu” gösterisiyle son buldu.

Kültür programının ardından ikramlarda bulunulan kutlama töreninde çocuklar, animatörlerin gösterileri ve yüz boyama etkinliği ile gönüllerince eğlendi. “Türkiye Kazakistan Kardeşliği” konulu sergiye de ev sahipliği yapan etkinlik, tüm çocuklara hediyeler verilmesi ile sona erdi.