Astana’da Türk Halk Dansları Kursu Açıldı!

Yazıcı-dostu sürüm

Astana Yunus Emre Enstitüsü ile Kazakistan Cumhuriyeti Profesyonel Dans Derneği iş birliğiyle 2019 Kazakistan Gençlik Yılına ithafen Astana’da 10-12 yaş arası çocuklar ve yetişkinler için Türk Halk Dansları kursu açıldı.

Astana halkı ve Kazak basının da büyük ilgi gösterdiği açılış programında Enstitü Müdür Vekili Almagül İssina, basına açıklamalarda bulundu. Astana’da Türk halk danslarının öğretildiği başka bir kurs bulunmadığını dile getiren İssina, Astana halkından gelen yoğun talep üzerine Profesyonel Dans Derneği ile yapılan iş birliği neticesinde açılan kurslarda geleneksel halk danslarının öğretileceğini aktardı.

Nisan ayına kadar devam edecek kurslarda Burdur ve Silifke gibi çeşitli yörelere ait halk oyunları, Türkiye'nin ünlü dans grubu Anadolu Ateşi'nde görev alan Madina Musatayeva'nın eğitmenliğinde öğretilecek.

Program sonrası 24KZ devlet televizyonunda yayınlanan «Kültür Haberleri» programının sorularını da yanıtlayan kurs eğitmeni Musatayeva, Türk kültürünün, binlerce yıllık yaşantısının bir ürünü olarak ortaya çıkan ve oldukça zengin bir içeriğe sahip olan geleneksel halk oyunlarının bu kurs sayesinde Astana halkıyla paylaşılacağını söyledi.

Çocuk grubu için üç, yetişkin grubu için haftada iki gün düzenlenecek kurs sonunda katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak. Sertifika sahibi olanlar, Astana Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerde gösteri imkânı da yakalayacak.