Astana’da Okçular Sertifikalarını Aldılar

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı  iş birliğiyle 13 Kasım 2018- 5 Şubat 2019 tarihleri arasında  Astana'da Alatau Spor Kompleksinde gerçekleştirilen Türk Okçuluğu 2. dönem kurslarının sertifika töreni, Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık’ın katılımlarıyla Astana Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi.

36 saatlik eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanan Kazak okçular, 2 Mart 2019 tarihinde düzenlenen törende sertifikalarını, Büyükelçi Nevzat Uyak’ın elinden aldılar.

Büyükelçi Uyanık, törende yaptığı konuşmada kursun Astanalılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Biz bundan ziyadesiyle memnunuz. Okçuluk sanatı ortak kültür, Türk medeniyetinin en eski spor dallarından biridir. Kursları düzenlemekteki amacımız hem geleneksel spor dalımızı canlandırmak hem genç kuşaklarımıza aktarmak." diye konuştu.

Astana Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Almagül İsina ise Astana’da birinci ve ikinci dönem kurslarına toplam 100'ün üzerinde sporcunun katıldığını ve hâlihazırda Kazakistan genelinde geleneksel okçuluk eğitiminin yalnızca Enstitü aracılığıyla verildiğini dile getirdi. Kursların devamlılığına yönelik oldukça yoğun talep aldıklarını da aktaran İsina, özellikle 2019 yılının Kazakistan’da Gençlik Yılı olması dolayısıyla bu talebin karşılıksız bırakılmayacağını ve en kısa süre içerisinde üçüncü dönem Türk Okçuluğu kursunun açılmasını planladıklarını söyledi.

İkinci dönem geleneksel okçuluk kursu yarışmasını erkeklerde Diyas Ahmetov, kadınlarda ise Anjela Tarıntsa birincilikle tamamlayarak, Türkiye'de yapılacak okçuluk yarışmasına katılmaya hak kazandı.