Türk Filmleri Nur-sultan'da

Yazıcı-dostu sürüm

“Türk Filmleri Haftası", Nur-Sultan Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle Nur-Sultan'da Osman Sınav’ın yönetmenliğini yaptığı Kazakistan halkının da yakından tanıdığı ve çok sevdiği Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünde oynadığı “Uzun Hikâye” filmi ile başladı.

Filmi, T.C. Nur­-Sultan Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu milletvekillerinden Sauıtbek Abdrahmanov, Omarhan Öksikbayev ile birlikte çok sayıda seçkin konuğun oluşturduğu bir seyirci kitlesi izledi.

Türk dizi ve filmlerinin büyük ilgiyle takip edildiği Kazakistan'da sinema etkinliği çok büyük ilgi ile karşılandı. Salonda yer bulamayan sinemaseverler merdivenlerde oturarak filmi seyrettiler. Filmin ardından sinemaseverler teşekkürlerini ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Kazak basınında da kendisine geniş yer bulan “Türk Filmleri Haftası” 25 Kasım’a kadar Keruen Alışveriş Merkezi sinema salonlarında devam edecek. Etkinlik kapsamında "Patron Mutlu Son İstiyor", "Kelebegin Rüyası", "Hokkabaz", "Ekşi Elmalar", "Unutursam Fısılda", "Ertuğrul 1890" filmlerinin gösterimi yapılacak. Bir Yeşilçam klasiği olan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi ile etkinlik son bulacak.