19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması

Yazıcı-dostu sürüm

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 17 Mayıs 2019 Cuma günü Nur Sultan’da bir anma programı gerçekleştirildi. T.C. Nur Sultan Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan programa, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, Kazakistan Silahlı Kuvvetleri yöneticileri, Türk iş adamları, Nur Sultan'da bulunan Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Milli Mücadele’nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde sırasıyla iki ülke Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan programda, T.C. Nur-Sultan Büyükelçisi Nevzat Uyanık konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Milli Mücadele hakkında kısa bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Kazakistan Silahlı Kuvvetleri Ulusal Askeri Vatansever Merkezi Topluluğu sanatçıları Türkçe ve Kazakça eserler seslendirdi. Nur Sultan Yunus Emre Enstitüsü Türk Halk Dansları Kursu çocuk grubu programda sahne aldı ve Türkçe kursu öğrencileri Milli Mücadele konulu şiirler okudular.

Katılımcılar Enstitü tarafından açılışı yapılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi'ni de gezdiler. Program T.C. Nur –Sultan Büyükelçiliği tarafından verilen iftar yemeği ile sona erdi.