Göbeklitepe Sergisi Nur-Sultan’da Görücüye Çıktı

Yazıcı-dostu sürüm

Cumhuriyetin 96. yılı etkinlikleri kapsamında T.C. Nur-Sultan Büyükelçiliği ev sahipliğinde Rixos Otel’de yoğun bir katılımla Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yaşı kutlandı. Etkinlikte Nur-Sultan Yunus Emre Enstitüsü, 2019 yılının Türkiye’de “Göbeklitepe Yılı” kabul edilmesi üzerine, insanlık tarihinin en önemli miraslarından olan ve 12 bin yıllık geçmişiyle tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen, Şanlıurfa’nın Göbeklitepe Arkeolojik Alanı’nı içinde barındıran bir sergiyi misafirlerle buluşturdu.

Serginin açılışını Büyükelçi Nevzat Uyanık ile Milli Muhafız Birliği komutanlarından Tuğgeneral Sagatbek Nurahmetov yaptı.  Açılışın ardından misafirlere Göbeklitepe ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Ruslan Dalenov, Dışişleri Bakan Yardımcı Ercan Aşıkbayev, Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakan Yardımcısı Timur Toktabeyv,  Kazakistan Parlamentosu milletvekillerinden Nartay Sabilyanov, Muhtar Yerman, Serik Seydumanov ve Beybit Mamrayev de sergiyi ziyaret edenler arasındaydı.

“İnsan ve Hayat” konulu Göbeklitepe Arkeoloji Sergisi, Kazak basınında da kendisine geniş yer buldu.